dimarts, 12 de febrer del 2013

Solidaritat amb els acomiadats de la Secció Sindical CNT Sevilla

El diumenge 10 de Febrer la CNT Vall d'Albaida actua amb un piquet informatiu davant del Telepizza d'Ontinyent al crit de Solidaritat pels acomiadats de la Secció Sindical de la CNT Sevilla.

El passat mes de juny de 2012 quatre treballadors de l'empresa Telepizza S.A.O. decideixen afiliar-se a CNT per un motiu que han deixat clar des del principi: no pensaven consentir que l'empresa continuara calcigant-los contínuament. I diem calcigant perquè és pràctica habitual en l'empresa fer-te anar a treballar en els teus dies lliures, fer-te continuar amb el treball una vegada finalitzat el torn pertinent (temps de més que no es cobra), obligar-te a repartir amb motos deliberadament trucades perquè sobrepassen els 70 km/h, no proporcionar-te uniformitat impermeable, insultar, cridar, amenaçar, discriminar… Van decidir dir prou! Es van afiliar per a organitzar-se i poder plantar cara a la màfia que suposa l'empresa. Quan van comunicar a l'empresa que els descomptaren de la nòmina la quota sindical va començar la persecució: amb prou faenes deu dies després van traslladar de centre de treball a un dels quatre (amenaces prèvies) per a intentar crear un efecte dissuasori entre ells. Lluny d'aconseguir-ho, van fer que es ratificaren en la seua postura: la pràctica habitual de Telepizza és intolerable. Van començar a reclamar uns drets mínims: una uniformitat impermeable, motos en bon estat, garanties en el descans setmanal, poder gaudir correctament de les vacances, cobrar la nocturnitat i la festivitat (que no es paga), i un llarg etcètera. Després de sol·licitar a l'empresa el compliment d'aquestes obligacions legals, i després de rebre burles per part d'aquesta, van decidir denunciar-ho davant el Ministeri de Treball en la seua corresponent inspecció. Com a resposta, l'empresa va crear la tàctica de suspendre de sou i de feina indiscriminadament als seus sindicalistes amb motius injustificats i amb total manca de proves. Davant la insistència de la Secció Sindical en la seua procedir denunciant, l'empresa, el 8 de gener, va comunicar als afiliats a CNT sengles acomiadaments disciplinaris amb cartes d'acomiadament repletes d'incongruències, mentides i sempre per motius *extralaborales.

Després d'aquest intent obvi per part de Telepizza d'eradicar el sindicalisme de la seua empresa, la resposta de la CNT no es va fer esperar: el 13, 20 i 27 de gener es van concentrar a les portes del seu centre de treball en República Argentina 26, a les 21:00, reclamant al cap de tenda la readmissió dels acomiadats i el compliment immediat del Conveni Col·lectiu i l'Estatut dels Treballadors. cal dir que l'equip gerent, en la seua tònica habitual, no va cessar de burlar-se dels manifestants així com provocar-los. Davant la presència d'agents de la Policia Nacional els manifestants, esperant no causar altercats en una convocatòria pacífica, van saber esquivar els envesteixes provocadors de l'empresa.

El passat dia 3 de Febrer van tornar a concentrar-se en la porta de Telepizza de Pino Montano a la qual van acudir mitjans d'informació per a donar cobertura mediàtica. A poc a poc, la bola s'està fent més gran i sembla que a Telepizza se li està anant el conflicte de les mans.

Si d'alguna cosa estem segurs és que no pararem fins que els companys acomiadats siguen readmesos i es complisquen les normes registrades en el Conveni Col·lectiu.
info de...
CNT Sevilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada